Codyho stránky

Hlavní strana
 ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt

CodyBlog

Codyho aktuality, glosy, myšlenky, názory a postřehy
~ o internetu, tvorbě www, SEO, magii, filosofii, světě venku i uvnitř ~

Softwarové pirátství - 14.7.2004 - (software) - trvalý odkaz
Česká republika je ze všech států EU označována ze zemi s nejmenším softwarovým pirátstvím (prokázaným). Za loňský rok je v šetření (tedy ne odsouzeno) pouze 511 případů softwarové pirátství. BSA si toto velmi chválí. Takže buď jsme tak hodní nebo tak šikovní, že o tom BSA neví.

E - mail - Diskuse

Co se dál bude dít? - 14.7.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Myslím, že by nebylo od věci informovat o tom, co se bude v mém regionu za zajímavé akce. Tak nejdříve poslední víkend v červenci původně rockový, nyní je tam spoustu i jiné zajímavé hudby, fesťák Benátská noc. Jako další je vynikající festival skotské, irské a všeobecně ceilí hudby a kultury vůbec - Skotské hry.

E - mail - Diskuse

Reklama na nesmrtelnost - 14.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
„Nehodu odvrátit nemůžete, svoji smrt ano!“ - tímto sloganem začíná reklamní spot jedné nejmenované instituce. Celkem mě to překvapilo, myslím, že to je přesně naopak. Mám větší šancí odvrátit nehodu, než svoji vlastní smrt. Ale třeba se mýlím, třeba mají elixír nesmrtelnosti.

E - mail - Diskuse

Festival Fantazie v Chotěboři - zhodnocení - 14.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Byl jsem poprvé na FF v Chotěboři a musím říci, že jsem byl velice příjemně překvapen. Kvalitní program, profesionálně zvládnutá pořadatelská činnost, dobré prostory a vynikající posluchači, velmi slušní, korektní a příjemní. Jedním slovem, můžu každopádně příští ročník FF jen a jen doporučit!!! Chtěl bych tímto poděkovat Vaškovi Pravdovi a celému týmu pořadatelů za skvěle připravenou akci!

E - mail - Diskuse

České Dráhy a.s. - Utopie - 14.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Je bezpečné, přesné a pohodlné cestování s Českými Dráhami utopie? Podle mne v nejbližších letech určitě ano! Mám tu nevýhodu, že strašně rád jezdím vlakem, má to pro mne určité kouzlo. Ale jsem dost často i rozčarován. Například trasa Moje rodné městečko - Chotěboř tj. 178 km. Pokud bych jel autem a vždy dodržoval 50 km/hod budu tam asi za 3 a půl hodiny. Cože je samo osobně nesmysl, takže myslím, že reálný odhad je tak 2 hodiny. Víte jak dlouho jsem jel vlakem? Šest hodin! Neexistovalo na této trase spojení, které by nemělo zpoždění! První přestup 25 minut, druhý přestup 20 minut, jedna výluka, čtvrtý přestup 10 minut. Rozhodně si nemyslím, že to je v pořádku a díky těmto zpožděním jsem přijel do Chotěboře o hodinu a půl později!!! Nějak bych chtěl to ČD za tohle nedodržení přepravních podmínek vytmavit, ale nevím jak:-(( Tohle přeci není v pořádku!!

E - mail - Diskuse

Jsou ochranáři ma**ři?! - 14.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Chtěl bych zde položit takovou zajímavou otázku, ke které mne motivovalo vyplacení pokuty za kempování v přírodě. Jezdím již do přírody od roku 1992, vždy jsem se tam snad choval slušně a tak, aby po mě zůstal pořádek a vliv mého pobytu byl minimální. Takových lidí jako je relativně dost a jde o komunitu, která si přírody a těchto míst velice váží a proto nemá sebemenší důvody přírodu poškozovat. Příslušníci „Ochrany přírody“ ovšem činí mnohá represivní opatření právě vůči těmto lidem. Ti, kteří se chovají k přírodě co nejlépe, jsou za toto trestáni!!! Nemyslím, že to má větší smysl. Nevzdáme se, budeme tam jezdit dále. Proč bychom se měli vzdávat krásných míst naší přírody? Myslím, že ochranáři by měli svou aktivitu napřít jiným směrem a s touto komunitou spíše spolupracovat a ne se snažit rozpoutat válku, neboť se takto časem může stát něco, čeho by obě strany mohly litovati. Trampové jsou dost často militantní typy. Amen.

E - mail - Diskuse

Ze všeho nejhorší jsou trpaslíci! - 1.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Jo, já to říkal, dycinky to říkal. Ze všeho nejhorší jsou trpaslíci aka Trapaslíci. Ty Vám vlezou všude, já jich ráno vylovím šest i pět. Zahazovat! ... jo jo ...hm, hm ... myslím, že je důležité, aby v každém blogy byly všechny příspěvky na vysoké intelektuální úrovni. Jinak to totiž nikdo nebude číst.

E - mail - Diskuse

Přednášky na Festivalu fantazie - 24.6.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Chtěl bych Vás tímto pozvat na Festival Fantazie v Chotěboři, kde krom jiných budou na programu též mé přednášky. A to v dvě pátek 9. července (tuším 16.00 a 19.00?) a to:

I. Záhada Blair Witch - Marylandská čarodějnice aneb je pozadí filmu fiktivní či pravdivé? Co zažívali herci doopravdy co bylo nahrané a co zažívali naplno? Odkud pramenila krystalická hrůza celého snímku a čím byli inspirováni tvůrci filmu? Podrobnosti filmového pozadí fenomenálního díla Blair Witch.
II. Čarodějnictví a magie v průběhu věků - Cesta takzvaného čarodějnictví a magie přes linii času. Co je mýtus a co fikce? Od šamanů přes středověkou černou magii, inkviziční procesy až po špičky vysoké magie a současný fenomén Wicca. Hermetická společnost v Čechách v současnosti.

Poté budou následovat sobotní přednášky 10. července, první nevím v kolik bude, ale druhá je myslím od 20.00:

III. H. P. Lovecraft - Život a dílo největšího horrorového spisovatele všech dob. Jak jeho fascinace starými temnými kulturami a členství v hermetickém řádu Golden Dawn ovlivnilo jeho tvorbu? Magické a kabbalistické principy principy v jeho díle. Mýtus Cthulhu a Lovecraftův Necronomicon. Průřez jeho životem a dílem.
IV. Necronomicon - kniha mrtvých jmen - Kniha mrtvých jmen, Al Azíf, nejtajemněší a nejtemnější grimoár všech dob - NECRONOMICON! Historie, fakta a fikce. Různé verze Necronomiconu potažmo Lovecraftův Necronomicon. Pravda a pravém Necronomiconu. Staří a jiné démonické entity v tomto grimoáru a souvislost se starobabylónskou magií, mytologií a démonologií.

Jinak veškeré další informace najdete na stránkách Festivalu Fantazie. Bude tam spousta zajímavých přednášek, projekcí filmů a jiných doprovodných akcí, vypadá to na celkem dobrou akci. Pro celkový nástin pořadů nabízím seznam všech přednášek, pořadů a anotací.

E - mail - Diskuse

Trója - 24.6.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Tak jsem shlédl americký velkofilm Trója/Troy. Bylo mi jasné, že když je to americký velkofilm, bude tam pár silných seků (chyb, nepřesností)...no příjemně mě to překvapilo. Bylo jich jen pár. Jako například to, že řekové dobyli pláž v podstatě s 50 muži, že Agamennón zemřel v Tróje, že Achiles zemřel až v městě a takové kraviny, které jistě běžného diváka ani nenapadnou. Byla to ale hezká podívaná což o to. Ovšem trochu mně zarazilo jak byl v titulcích skloňován Achiles, četl jsem Petiškovy Řecké báje a pověsti a tam byl Achiles skloňován: Achilovi a v titulcích bylo Achileovi. Byla to chyba nebo se jen pravidla za ty roky tak změnily?

E - mail - Diskuse

Histo(e)rická chvíle pro Česko... - 24.6.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Jako asi většina národa jsem shlédl závěrečné vyhodnocení soutěže „Česko hledá Superstar“ a byl jsem opravdu šokován větou moderátorů „Právě přichází historická chvíle pro Česko!“ Nevím, ale věřil bych, že historickou chvílí bylo vstoupení do EU či do NATO, volba prezidenta, ale že by výsledek jedné podružné a ještě licencované americké náhražky soutěže byla historická chvíle?

E - mail - Diskuse

Madonna kabbalistkou podruhé - 14.6.2004  - (magie) - trvalý odkaz
Před nedávnem jsem přinesl zprávu o „kabbalistce Madonně“:

Zpěvačka Madonna dříve označila Kabbalu za svou největší inspiraci při přípravě desky Ray of Light - údajně ji toto učení pomáhá dosáhnout vyšší moudrosti. Na oplátku nyní Madonna finančně podporuje výstavbu kabbalistického centra v Londýně částkou 3,65 milionu liber a není jediná i další "hvězdy" podporují toto centrum. Jmenujme třeba Micka Jaggera nebo Naomi Campbellovou. Toto centrum se orientuje na jednodušší verzi - tzv. lehkou kabalu (patrně anglofonní státy s důrazem na USA by vyšší zastoupení duchovna nezvládli), která má výrazné sjednocující prvky se sektářským hnutím New Age. Shrnuto a podtrženo - pod pláštíkem kabbaly sektářské hnutí papající tučné příspěvky bohatých naivních hvězd showbussinesu:-))

Nyní si v TV magazínu 24/2004 na straně 36 můžeme přečíst, že:

Madonna se pustila do do studia kabaly a zdá se, že pravidla s tím spojená bere velmi vážně. Například se rozhodla nekoncertovat v pátek večer, neboť v tento den má nejbližší rodina povečeřet spolu. Přátelé tvrdí, že zpěvačka je této myšlence velmi oddána.“

Jaký význam toto má a jak moc to souvisí opravdovou kabbalou je nasnadě. Rozhodně se neobávám, že Madonna při koncertě či při rozhovoru pro méfias používala Boží jména či snad evokovala andělské entity či démony:-)) Použiji na závěr citát mé babičky: „Božínku, kam ten svět spěje?“

E - mail - Diskuse

Budu přednášet v Chotěboři! (aktualizace) - 9.6.2004 (10.6.2004 aktualizace) - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Tak jsem byl pozván coby přednášející na Festival fantazie v Chotěboři. Každopádně mě to potěšilo a překvapilo. Takže pokud budete 9. a 10. července na tomto festivalu třeba se tam setkáme:-) Pokud to vyjde tak jak má tak v pátek budu mít 2 přednášky na téma Blair Witch a Čarodějnictví a v sobotu H. P. Lovecraft a Necronomicon.

E - mail - Diskuse

Proč koukají doprava? - 9.6.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Nevím jestli někdy stopujete, ale já občas ano a už delší dobu si všímám jedné věci. Kdykoliv mne řidiči míjí a nezastavují tak 90% z nich se podívá kamsi doprava (z okénka či snad na sedadlo spolujezdce) a pak nezastaví. Nechápu proč?

E - mail - Diskuse

Simonův Necronomicon nechce na svět? - 5.6.2004 - (magie) - trvalý odkaz
Nabízím čtenářům tohoto blogu zajímavé podněty k přemýšlení. Rozhodl jsem se publikovat v HTML formátu Simonův Necronomicon. Původně měl na netu být s minulou aktualizací tj. 1.6.2004. Ovšem zjistil jsem že mi to nefunguje. Opravil jsem tedy názvy všech souborů (na což jsem předtím zapomněl), další den jsem aktualizoval a zjistil jsem, že jsem zapomněl opravit cesty v HTML kódu - tedy opět Necronomicon nefungoval. Další den jsem již nic neopomněl a pro změnu nefungovalo FTP. Další den se mi pokazila disketa. A včera naposled zase byl špatně vytvořen ZIP soubor. A co dnes? Snad už bude vše v pořádku. Náhoda, řeknete si možná ... možná ano, možná opravdu náhoda. Jeden můj kamarád říká, že náhoda je to co věda nedokáže vysvětlit.

E - mail - Diskuse

Arakain věkem zraje jako víno! - 31.5.2004 - (hudba) - trvalý odkaz
Mnoho lidí si myslí, že metalové a rockové legendy jsou nyní již vyčpělá jména. jsem se zde s příkladem, který mluví za vše! Heavymetalová legenda Arakain, špička české hudební scény existuje již přes 20 let. Nikdy se nezpronevěřila svému stylu i fanouškům, skvělým způsobem ustála odchod frontmana, rockera a zpěváka Aleš Brichty a ukázala s novým zpěvákem Petrem Kolářem, že stále umí! Posuďte sami:
Výsledky čtenářské ankety 2003 magazínu Rockshock:
Instrumentalista roku: 1. Mirek Mach (sólová kytara Arakain);3. Marek Žežulka (bicí Arakain)
Zpěvák roku: Petr Kolář
Skupina roku: Arakain
Comeback roku: 3. Arakain s Petrem Kolářem
Klip roku: Prázdnej kout (Arakain album Metalmorfoza)
DVD roku: 20 let natvrdo (Arakain)
Album roku: Metalmorfoza (Arakain)

18. května 2004 obdržel Arakain zlatou desku za svoje album Metalmorfoza.


Co více říci?

E - mail - Diskuse

Benešovy dekrety - 31.5.2004 - (politika) - trvalý odkaz
Jak zcela jistě mnoho lidí jste zaregistrovali opětovné nimrání pana Steubera v otázce Benešových dekretů. Ač je to u mně nezvyklé musím plně souhlasit s názorem premiéra Špidly. Ano je to historie a co víc uzavřená. Nic se menit a rušit nebude! Co bude dál? Rušila by se zlatá bula sicilská či snad vestfálský mír? Nebo budeme vracet dědicům Napoleona statky? Omluví se nám Habsburkové za léta útlaku? Budou jezuité přeformulovávat historii? Ne! Co se stalo, stalo se! Dokonáno!

E - mail - Diskuse

Email.cz vstává z popela? - 17.5.2004 - (internet) - trvalý odkaz
Jak už jsem tady několikrát informoval Email.cz měl poslední dobou vážné problémy s fungováním. Nejdříve se SMTP server dostával pravidelně na blacklist. Poté vznikly problémy se zobrazováním mailů a někteří uživatelé tak přišli o emaily. Následovaly výpadky služeb pop3, spamassasinu a antivirového softwaru a dokonce tento víkend bylo doručování a příjímání zpráv zpožděno o 24 hodin a více!!! Velkou vlnou nesouhlasu se na diskusi o Email.cz projevovali všichni uživatelé. Ovšem včera konečně webmaster přišel s vysvětlením a omluvou:

„Hezky den vsem v diskusi a vsem uzivatelum emailu. Email.cz ma (ostatne i jako asi kazdy z nas) problemy. Vysoce vykonny SGI server zacal projevovat hardwerovou nestabilitu. To zpusobovalo docasna omezeni casti uzivatelu, protoze po padu serveru vzdy muselo dojit k narocne kontrole dat. Sestavili jsme dva nove servery (jeden z nich vcera vecer) a vyradili jsme problemovy server z provozu. Na problemu stale pracujeme a budeme behem tydne pridavat dalsi nahradni vykon. Protoze se diky vypadku zpozdovalo dorucovani, vypnuli jsme docasne antiSpamovou ochranu. Nyni je jiz opet zapnuta a zpravy se dorucuji v realnem case. Za neodpovidani na emaily se omlouvam, ale prioritou pro mne bylo pridat systemu dostatecny vykon. Nevyrizenou postu vyridim behem dne. Prosim o toleranci, vsichni zde v Email.cz pracujeme na odstraneni problemu (ja sam jsem sel spat v 6 hodin rano). Pavel Sejnoha “

Pevně věřím, že to je začátek dříve tak bezchybných služeb Email.cz a zkvalitnění komunikace s uživateli. Snad se tedy Phoenix zvedá z popela.

E - mail - Diskuse

Greenhorns stále jedou! - 15.5.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Po nějaké době jsem opět naživo viděl skupinu Greenhorns. Původně jsem si myslel, že je to formace, která postupně klesá dolů a dostává se do stagnace. Ovšem opak byl pravdou! Jsem rád, že jsem musel změnit svůj názor, že je to skupina, kdy texty jsou převážně o ženskejch a pivu a že jsem se tak závažně zmýlil. Pravdou je, že Honza Vyčítal, již skupině dodává jen jméno a charakteristický zpěv pro některé písně. Ovšem vynikající věcí bylo nové ztvárnění starších věcí s konečně dobrým překladem a aranžmá (např. Zátoka). Budoucím leaderem kapely a skvělým muzikantem je kytarista Petr Kocman, jenž mně naprosto uchvátil nenásilným stylovým zjevem, skvělou countryovou image a nasazením. Opravdovou špičkou celé akce tak byla instrumentálka Orange Blossom Special s novými instrumentálními variacemi a vsuvkami dokonce ala Deep Purple - Smoke on the Water. Tedy Greenhorns ... jen tak dál!

E - mail - Diskuse

Scelet vyráží do světa s novým albem! - 15.5.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Minulý týden podkrkonošká metalová formace Scelet pokřtila své první album s názvem Labyrint. Na akci se jako kmotří podíleli skupiny Komunální odpad a Epitaf. Scelet jako buldozer speedmetalové muziky si skvěle vede v anketě časopisu Spark (t.č. na druhém místě!!!) a dnes se svojí písní účinkuje i v hitparádě Českého rozhlasu Hradec Králové.

E - mail - Diskuse

Fešáci slaví 35. let - 14.5.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Jedna z nejlepších, nejstarších a nejznámějších country skupiny české republiky slaví výročí 35. let od svého založení. Toto výročí oslaví pražským koncertem. Touto skupinou prošly takové hvězdy jako Michal Tučný, Petr Novotný, Alois Náhlovský, spousta vynikajícíh zpěváků a muzikantů. V současnosti je stálým členem banjista Petr Brűmer, zpěvák a hráč na foukací harmoniku Tomáš Linka a mnoho dalších. Skupinou prošly také budoucí dívčí členky skupiny Schovanky a mnohé další.

E - mail - Diskuse

Okurková sezóna kompromituje magii - 12.5.2004 - (magie) - trvalý odkaz
Nevím jestli je teď doba, jenž se nazývá „okurkovou sezónou“, ale dost věcí o tom nasvědčuje neboť novináří utíkají k tématům o nichž zcela nic neví a píší rádoby erudované články. V 18. čísle časopisu Vlasta (!) jsem nalezl uprostřed článek o magii. No o magii. Spíše jsem to bohapusté ukázky nedostatečné informovanosti. PseudoWicca, rituály lidové magie nedotažené a bez okolních souvislostí jsou zde zde prezentovány jako magie. No fuj! Kde ty novináří berou tu drzost psát o něčem o čem vážně nic neví?

E - mail - Diskuse

Cody sice bez desky a opět online:-)) - 12.5.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Takže díky rychlé pomoci Jury, HoPa, Johnyka a nabídky Cora, sice pracuju na půjčeném počítači, ale pracuju! Sice je moje jen zvukovka, hard disk, CD-ROM, CR-RW a monitor, ale funguje to:-)) Díky všem!

E - mail - Diskuse

Cody bez desky a offline:-(( - 7.5.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Ode dneška buduOFFLINE , protože mi odešla deska. Takže mi držte palce a já se budu snažit si dát PC dohromady. Kdyby náhodou někdo měl levně k sehnání základní desku 82430VX P54CX či kompatibilní na AMD K5 skoro Pentium I, a chtěl by se jí zbavit. Ozvěte se prosím, Budu vděčen za cokoliv.

E - mail - Diskuse

Příjemné marketingové osvěžení - 22.4.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Jo je to tak. Dnes jsem byl marketingově osvěžen. Cíleně. S úmyslem propagovat. Věděl jsem to. A líbilo se mi to. Dnes mne na zastavili pracovníci rádia Černá Hora a dali mi koblihu. Jen tak. Abychom věděli, že rádio Černá Hora existuje. Mě to potěšilo. Fakt. A líbilo se mi to. Dobrej nápad. A hlavně ta kobliha byla báječná - s meruňkovou marmeládou!

E - mail - Diskuse

Kvalita služeb Email.cz jde dolů? - 20.4.2004 - (internet) - trvalý odkaz
Není to tak dlouho co měl Email.cz problémy s umístěním na blacklistu. Jako další dost vážný problém se ukázal nyní v dnech 16-18.4.2004, kdy se uživatelům nezobrazovaly texty emailů. Nejdříve přestala fungovat placená služba POP3 a poté zmizel text i přes webové rozhraní. Pravděpodobně šlo o chybu v zobrazování, neboť přeposílané emaily na jinou adresu či mobilní email se zobrazily korektně. Ovšem alarmující je, že za tuto dobu, kdy na fóru věnovanému Email.cz uživatelé bombardovali vedení společnosti/webmastera dotazy, nedokázal nikdo z Email.cz prokázat ani minimum solidního jednání s uživateli, aby napsal co se na serveru děje/stalo. Souvisí toto se změnou webmastera kdy PAN WEBMASTER Vladimír Pečínka odchází (Byl uživateli velmi oblíben pro rychlé a solidní jednání) a nastupuje za něj někdo nový? Kdy se konečně uživatelé dozví, co se stalo a zda ještě někdy získají své emaily? Je to konec dobrého jména Email.cz?

E - mail - Diskuse

Okupace Iráku pokračuje - 20.4.2004 - (politika) - trvalý odkaz
Tak nám čas postoupil a američtí okupanti stále vězí v Iráku. A nejen oni, ale i další spojenecká vojska. Zbraně hromadného ničení, tzv. důkazy slibované Bushovou vládou se nenašly a stále se nic neděje. Zločin proti mezinárodnímu právu pokračuje. Nikdo s tím nic nedělá. Až na samotný irácký lid. Ano, jejich postup partyzánského boje, přepadávání malých jednotek a únosů nevinných civilistů se může zdát z našeho hlediska amorální. Ale jak bychom reagovali v jejich situaci my? Mají svoji zem obleženou vojsky tzv. spojenců. Nelíbí se jim to, jsou „cizinci“ ve vlastní zemi a cizinci jim určují pravidla. Dost mi připomíná situaci v naší vlastní zemi v roce 1968. Kdy se to konečně změní? Zase to bude trvat 20 let?

E - mail - Diskuse

13. podlaží aneb preMatrix - 20.4.2004 - (kultura) - trvalý odkaz
Včera jsem na doporučení Hopa shlédl vynikající film s názvem Třinácté podlaží. Tento film byl údajně předlohou kultovního trháku Matrix a pokud jste někdo, stejně jako já, tento film viděl, dáte mi jistě za pravdu, že podobnost je více než náhodná. Navzájem se prolínající virtuální světy, iluse následující ilusi a tvůrci filmu Vás neustále nechají přemýšlet, která z realit je ta reálná. Všem fanouškům Matrixu bych tento film velmi doporučil, pravda, ve srovnání z efekty a celkovým zpracováním tento film pokulhává za Matrixem (natočeno 1999, koprodukce USA-Německo) - ale jinak skvělý film! Doporučuji!

E - mail - Diskuse

Archív:
1/2005, 4/2004, 3/2004, 2/2004, 1/2004
Aktuálně/Související:
Novinky Codyho stránek
Benátská noc
Skotské hry
Festival fantazie
Sleduju Weblogy:
Yuhůův Weblog
Deníček Yuhůův
Sova v síti
ConBlog
Pixylophone
About Weblog
Interval
Weblog Sovy v síti
About weblog
Pooh - Webdesign
Dagblog
Mraveniště
Oříšek
Weboviny
Laco
Dlouhý Web: Weblog


Zpět
Zpět na hlavní stranu Codyho stránek

Hlavní strana ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt