Codyho stránky

Hlavní strana
 ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt

CodyBlog

Codyho aktuality, glosy, myšlenky, názory a postřehy
~ o internetu, tvorbě www, SEO, magii, filosofii, světě venku i uvnitř ~

Je rozdíl mezí inteligencí zvířat a naší? - 2.8.2004 - (magie) - trvalý odkaz
Před nedávnou dobou jsme s několika přáteli diskusi jenž řešili otázky co je opravdu inteligence, jaký je rozdíl mezi naší inteligenci a inteligencí zvířat. Ačkoliv je se zdá, že odpověd je nasnadě není tomu tak, když se opravdu zamyslíme, zjistíme, že najít něco co zvířata nemají v oblasti inteligence je velmi těžké.

Dokážeme mluvit, zvířata také ale svým způsobem, dokážeme milovat, zvířata také, myslíme v pojmech, kdo ví že zvířata ne? Vyvíjíme se, ony také. Jsou dokonce stejně jako my ve všech kabbalistických světech Asija, Berija atp. Dokážou chápat krásu a snad ji i vytvářet? Kdo ví? Pořádně neznáme sami sebe, jak můžeme znát zvířata. Co třeba delfíni, jejichž inteligence není zdaleka prozkoumána. Napadá někoho ze čtenářů něco co zvířata svým způsobem nečiní a nedokážou v oblasti intelektu?

E - mail - Diskuse

Bezkonkurenčně nejlepší Email v ČR! - 2.8.2004 - (internet) - trvalý odkaz
Již několikrát jsem se zde věnoval Emailu.cz a to bohužel v negativním slova smyslu. Nerad bych, aby někdo nabyl dojmu, že považuji Email.cz za nekvalitní službu. Opak je pravdou! Email.cz považuji za nejlepší český freemail s nejlepšími službami a podmínkami. Rád bych v tomto příspěvku vypíchnul nejdůležitější výhody této služby.
Musím říci, že Email.cz je dle mého názoru pro uživatele, kteří požadují již náročnější služby než pouhé odesílání a přijímání emailů. Tedy vezme-li to od začátku:

1. Dvojité jištění proti spamu - serverový software SpamAssassin, který testuje maily již při vstupu a uživatel si může nastavit či maily označené jako spam, či maily mazat či přijímat. Dále si uživatel sám může zadávat mailové adresy do Antispamu, případně i celédomény.
2. Vynikající Antivirus - za dobu virových epidemií mi přišel maximálně jeden až dva viry měsíčně. Viry jsou odchytávány již při vstupu na server! Dokonce se řešil problém zakázání exe příloh.
3. Skvělé filtry - můžete si nastavit v podstatě jakékoliv zacházení s maily pomocí soustav filtrů, které podporují systém když „podmínka“ pak „akce“. Lze tímto způsobem vytvořit i jednoduché mailové roboty, přeposílání na mobilní email je samozřejmostí. Automatické odpovídání, reakce na maily s určitou charakteristikou (předmět, odesílatel, obsah mailu), přeposílání na skupinu adresátů atp.
4. Multipop - stahování z jiných serverů přes pop3 protokol.
5. Velký diskový prostor - každý uživatel má 20 MB a k vánocům byl přidělen stálým uživatelům bonus do výše až 50 MB a pop3 zdarma.
6. Můžete si vytvářet vlastní šablony mailů, po aktivaci DHTML psaní mailů můžete používat klasické ikony na úpravu textů, na jakou jste zvyklí z emailových klientů či textových editorů.
7. Funkce kalendář a poznámky - můžete si přes kalendář nechat připomínat jakoukoliv věc ať už na email či mobil. Do poznámek si můžete ukládat jakékoliv texty včetně hiearchického třídění.
8. SMS - implementuje data z adresáře a můžete tak přímo odesílat sms bez nutnosti vypisování čísel. Umožňuje také systém zaručené sms (placená služba), kdy Email.cz ručí za doručení zprávy. Tímto systémem lze také ovládat Email.cz přes SMS.
9. Můžete si nastavit kontrolu IP adres ze kterých se přihlašujete.
10. Můžete si změnit design Emailu.cz.
11. Můžete zakázat všechny maily z neznámých IP adres.
12. Jako placená služba je odstranění reklamy a zvětšení diskového prostoru.

... a toto je jen lehký nástin všech služeb Emailu.cz, objevíte jich mnohem, mnohem více, stačí jen Email začít používat ... ale abych poukázal i na nevýhody. Email.cz má placenou službu pop3 a relativně složité ovládání a registraci ve srovnání například s emailem na Centru. Ale jak jsem podotkl už na začátku, přes tyto nedostatky (Pop3 lze krásně obejít registrací na Centru, kde je pop3 zdarma a maily si tam přeposílat - jak jednoduché:-). Co se nejednoduchosti týče, nevychovává nás to k snaze nedegradovat a nesnižovat se ke stupidním záležitostem???) považuji Email.cz za nejlepší FreeMail v ČR. Zkuste ho!

E - mail - Diskuse

Seznam E-mail? Ne! - 2.8.2004 - (internet) - trvalý odkaz
Jako naprosto nevyhovující chybu, která naprosto nejde vstříc uživatelům portálu Seznam, považuji nemožnost zrušení konta. Na dotaz na Hepldesk mi přišel mail s textem, kde mi bylo oznámeno, že zrušení e-mailové schránky není možné. Pokud ji chci opravdu zrušit, mám ji přestat využívat, když Bůh (a admninistrátor Seznamu) dá - bude po půl roce nepoužívání zrušena sama. Je toto správný přístup nejnavštěvovanějšího portálu v ČR?

E - mail - Diskuse

Komplikátorův MailForm je jednička! - 2.8.2004 - (internet) - trvalý odkaz
Každý kdo neumí vytvořit vlastní php skript na odesílání mailů, zpravidla směřuje svůj formulář na nějaký jiný skript. Umožňují to zdarma po registraci například služby Mailform nebo Blueboard. Zhruba před rokem a půl jsem nějaký hledal a shodou náhod (myslím, že jsem odkaz našel na Dušanově Webu) jsem našel Komplikátorův mailform. Používám ho již dlouho a jsem velmi spokojen. 100% funkčnost, není nutná registrace - stačí jen svůj formulář přesměrovat na http://www.komplikator.cz/mail.php. Krom formulářových dat Vám přijde i výpis IP adresy, času, platformy, OS a browseru:

Odesláno dne: 28.06.2004 v 22:07:13
IP Adresa: 83.148.10.80
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Mailformem bylo odeslano jiz: 23109 emailu.

Takže až budete hledat jako já, zkuste využít stejně jako já tento volně dostupný php skript. Dokumentaci najdete na domovské stránce.

Aktualizace (listopad 2004): Zhruba od října 2004 Komplikátorův mailform včetně stránek přestal fungovat.

E - mail - Diskuse

Navštivte „Čajovnu U kamenný želvy“ v Liberci!!! - 2.8.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Zhruba před půl rokem byla cca 300 metrů do náměstí v Liberci otevřena nová čajovna. Minulý týden jsem ji navštívil a myslím, že je naprosto úžasná. Skvělá kombinace barev, vynikají vkus a znalost prostředí včetně sortimentu i stylové hudby jistě v krátkosti z této čajovny učiní velmi uznávaný pojem jak mezi prosty laiky tak mezi lidmi, jenž čajovny velmi vyhledávají. Zjednodušeně řečeno byl jsem nadšen a cítím tak potřebu majitelům i čajovně samotné nějak pomoci ku větší návštěvnosti. Proto snad jen informace jak ji najdete. Půjdete-li od náměstí k F. X. Šaldy ulicí 5. května (lehce do kopce) a za Řeznictvím po pravé straně se dáte doprava (ovšem více rovně než doprava - ne odbočka o 90°, spíše jen tak o 20°) a po cca 50 metrech odbočíte opět doprava a pak hnedle po několika metrech opět doleva. Uvidíte již po pravé straně jasné známky Čajovny U kamenný želvy, Baarova 1158/7, Liberec. Otvírací doba: denně 16 - 22 hod (v pracovní dny od 14:00) - čaj, káva, vodní, dýmka. keramika, paličkovaná krajka, obrazy na hedvábí.

E - mail - Diskuse

CzechTech - 2.8.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Se zájmem jsem včera vyslechl pořad na Radiožurnálu, kde posluchači volali a sdělovali své názory o právě probíhajícím CzechTechu. Osobně si myslím, že chybou je, že tato akce nebyla povolena, tzn. že majitel pozemku ji nepovolil. Tím jsou pošlapávána jeho občanská práva, což jen poukazuje na úroveň našeho právního systému. Jinak si myslím, že uskutečnění této akce je dobrý nápad, jen více lagality. nebo je to snad presentace anarchie? BTW: Celkem mne překvapilo, že moderátor Radiožurnálu, ačkoliv se na pořad údajně připravoval, neznal jméno Leoš Mareš?

E - mail - Diskuse

Dálnice Českým Rájem - 2.8.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Poslední červencový den byl výrazem odporu proti rychlostní silnici R 35, která má být, dle mého názoru, velmi necitlivě, vsazená do nádherného prostředí Českého Ráje. Součastí byl i pochod proti dálnici, jenž se uskutečnil ve výše zmíněný den. Trasa pochodu šla místy, kudy má tato rychlostní silnice vést. Byl doplněn výkladem historickým i geografickým s poukázáním na místa, která silnice zničí. Když jsem poprvé slyšel zprávu o této stavbě, myslel jsem, že je to vtip ... není:-( Kde bude další dálnice mezi Sněžkou a Špindlerovým Mlýnem?

E - mail - Diskuse

Myšlenky vandrovní - 2.8.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Lehký rozhovor včerejší naťuknutí tématu a vandry a auta mne motivoval k napsání tohoto příspěvku. Abych vysvětlil slovo „Vandrovní“ - jedná se o turistiku se spacákem a a báglem na zádech respektující myšlenku trampingu všeobecně. No a v souvislosti s tím mne celkem zarazilo, že poslední dobou spousta lidí - i ti, co dříve jezdili jinak, jezdí autem. Tzn. že dorazí na místo, zaparkují projdou si určitou oblast, občas dokonce přespí v autě či se sbalí a jedou domů. Je to lenost? Nebo jde o „logický“ vývoj? Moc to nechápu, pro mne byl vandr události s určitou formou ritualizace, do které cesta na místo vlakem také patřila. Chápu, že automobil je logickým vyústěním dospívání člověka, jakmile začne vydělávat - patří do do určité formy životní úrovně - to nepopírám, ale fakt si myslím, že na vandr auto nepatří. Lenost a nepochopení. Je mi z toho smutno.

E - mail - Diskuse

Fakt divný:-(. - 23.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Minulý týden mi přes formulář z mých stránek, přišel následující vzkaz:

{cesnur_to@virgilio.it}
{ohaspe@angelfire.com}
{info@rickross.com}
{admin@saibaba.org}
{enquiries@meteora-greece.info}
{blodig@pamatnik-terezin.cz}


Fakt si nedokažu představit co to znamená (Víte snad někdo?) a vyvozuji z toho, že úchylů je na netu stále dost...

E - mail - Diskuse

Fotografie z Festivalu Fantazie Chotěboř. - 20.7.2004 - (jaxi taxi) - trvalý odkaz
Evilmind umístil nějaké fotky z Chotěboře, krom jiných tam je i moje přednáška ...

E - mail - Diskuse

A znáte tohle? (via Rituál) - 20.7.2004 - (magie) - trvalý odkaz
Dle inspirace serveru Rituál si dovoluji navrhnout Magickou Unii (Magician Union), dále jen MU a máme už i vlajku :
MU.

E - mail - Diskuse

Archív:
1/2005, 4/2004, 3/2004, 2/2004, 1/2004

Aktuálně/Související:
Novinky Codyho stránek
Komplikátorovy stránky
Čajovna u kamenný želvy
Benátská noc
Nakladatelství CAD Press Skotské hry
Festival fantazie

Sleduju Weblogy:
Yuhůův Weblog
Deníček Yuhůův
Sova v síti
ConBlog
Pixylophone
About Weblog
Interval
Weblog Sovy v síti
About weblog
Pooh - Webdesign
Dagblog
Mraveniště
Oříšek
Weboviny
Laco
Dlouhý Web: Weblog



Zpět
Zpět na hlavní stranu Codyho stránek

Hlavní strana ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt