Codyho stránky

Hlavní strana
 ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt

CodyBlog

Codyho aktuality, glosy, myšlenky, názory a postřehy
~ o internetu, tvorbě www, SEO, magii, filosofii, světě venku i uvnitř ~

1/2005, 4/2004, 3/2004, 2/2004, 1/2004

Email.cz má problémy - 1.4.2004 - trvalý odkaz
Uživatelé služeb serveru Email.cz mohli poslední dobou zaznamenat problémy v odesílání mailů na některé servery. SMTP server Email.cz se údajně dostává na blacklist, ovšem budu citovat samotné uživatele z diskuse o Email.cz:

Čím to je, že když odešlu email na seznam.cz, vrátí se mi z adresy postmaster@email.cz toto:
Vasi zpravu nebylo mozne dorucit nasledujicim prijemcum:
I can't deliver Your message to:
viktor.arkan@seznam.cz
Duvod (reason): MAIL FROM: 553 sorry, you are blacklisted DSBL Insecure host (#4.3.0)
Prosím, děje se to už od včerejška. Admin na mou prosbu ještě nereagoval. Nevím jak to vyřešit.
Díky

Nejenže se Email.cz dostal zase do spamového seznamu (zřejmě jiného), ale nefunguje mu pop3s. Zatímco normální POP3 je bez problémů, pop3s vrací ,,connectin refused``. Bylo by, prosím, možné to opravit? Souběh těchto dvou nefunkčností (pop3s a nemožnosti dosílky) je hodně nepříjemný. Děkuji a přikládám ukázku:
=============================
telnet pop3.email.cz 995
Trying 62.168.57.98...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
=============================
telnet pop3.email.cz 110
Trying 62.168.57.98...
Connected to tajfun.atc.cz.
Escape character is '^]'.
+OK pop3.email.cz ATCO POP3 server v4.1.1 ready at

Take mi nesli odesilat maily na seznam.cz, napsal jsem na helpdesk od seznamu a zde je odpoved:
---
Dobrý den,
IP adresa serveru smtp.email.cz se dostala na veřejný blacklist, který Seznam.cz používá. Umístili jsme tento server na náš whitelist, tudíž by nyní
zprávy přes tento server procházet měly.
---
Jen by me zajimalo, jake emailove servery jeste tento blacklist pouzivaji, tj. kde se daji ocekavat problemy. Nevi to nekdo? A jak to bude resit Email.cz?
J.F.

Emailu.cz se podařilo zmizet (nebo odstranit se lokálně) z jednoho seznamu, chvilku to chodilo, ale vzápětí se ocitl na druhém, na kterém byl už minulý či předminulý týden (spamcop.net). Takže asi neřeší podstatu, nebo je detekční mechanismus těchto seznamů nedůvěryhodný. Nicméně, pokud jsem se nepřehlédl ve hláškách, tak pošta nepůjde nikam, protože ji odmítne už smtp.email.cz jako takový. Protože smtp.email.cz používá oba blokovací seznamy a když se na nich ocitne, tak sám sebe považuje za nedůvěryhodného a nic neodešle. Leda že by sám sebe umístil na seznam výjimek.

Jsem sám, kdo si myslí, že je Email.cz bez administrátora? Nechtěl by k tomu někdo kompetentní něco napsat?
Na poměry Email.cz trvají ty problémy už nezvykle dlouho, a pořád se to zhoršuje...
MF

No "vyborne", kvuli tomu, ze smtp.email.cz je na blacklistu, se mi uz vratily dalsi maily. To je naprosto nepripustne! Kdy s tim nekdo neco konecne udela??? K cemu mi je mail, kdyz z neho nemuzu odesilat???
J.F.

Dobrý den,
my bohužel nemůžeme za to, že si nějaký dsbl.org stanovil podmínku, že lze pouze 1x týdně požádat o odstranění blacklistu.
My se tam ocitli zčásti neprávem, ale nemůžeme s tím nic dělat celý jeden týden.
w.

Takže víme, že se Email.cz dostává na blacklist a já se ptám proč? Jaké jsou důvody pro tuto penalizaci?

Arakain tvoří znělku pro MS v hokeji! - 27.3.2004 - trvalý odkaz
Mě jako fanouška skupiny Arakain potěšil fakt, že se Arakain bude podílet na znělce na Mistrovství světa v hokeji! Ale nechme mluvit webmastera stránek Arakainu a sólového kytaristu Mirka Macha:

Ad hymna MS v hokeji: Na takovéhle "songy" se většinou vypisuje konkurz. Bohužel se u nás (myšleno v ČR) nenašel nikdo, kdo by takovou hymnu udělal pořádně. Takže se stalo zhruba toto: Někdo konkurz vyhrál, a protože se to zadavatelům zřejmě stále nepozdávalo, byl osloven Arakain, zda by tento vítězný produkt znovu ve studiu nenatočil s "maličko rockovějším" kabátem. Tzn. hudba i text byly předem dány a měli jsme nepatrný prostor k manévrování. A také, jsou věci, které se neodmítají (MS v hokeji k nim určitě patří). V každém případě nešlo o to, aby "to" hrálo jako Arakain, ale přetočit již hotový produkt. - převzato z diskuse o Arakainu.

E - mail - Diskuse

Sjezdaři budou jezdit na masových hrobech? - 27.3.2004 - trvalý odkaz
Dnes, když jsem se procházel po Trutnově jsem zjistil dost šokující věc. Místní radní hodlají v prostorech místního lesoparku, jenž je mimo jiné také památným místem bitvy z roku 1866 postavit sjezdovku. Zvedlo se proti tomu velké hnutí odporu a protože s tímto nesmyslným nápadem také nesouhlasím, přidávám svůj hlas proti. Petici zveřejnilo a roganizuje hnutí Duha. Dovoluji si citovat slova Ivo Bucka, předsedy klubu vojenské historie:

“Prostor, na kterém by sjezdovka měla stát, je nám velmi dobře známý. Jedná se o pamětní výšiny ze dne 27. 6. 1866, kde došlo k prudkým bojům ve válce Prusko - rakouské, dnes část městského lesoparku. V této lokalitě padlo mnoho vojáků a bohužel do dnešní doby se zde dochovaly pouze tři hroby hromadného charakteru. Zcela určitě však můžeme tvrdit, že nejsou jediné. To znamená, že se v tomto úseku nachází daleko více hromadných hrobů, které již nejsou dlouhé období označené. K jejich přesnému zjištění by byl nutný archeologický průzkum celého terénu této lokality. Rozhodně tvrdíme, že tento prostor by měl být považován za pietní, prohlášen zónou klidu při zachování stávajícího lesoparku.“

Nezkusíme s tím, aspoň to málo co můžeme, udělat?

E - mail - Diskuse

Zuzana Antares perlí na Rituálu - 23.3.2004 - trvalý odkaz
Dlouho jsem nevěděl co si mám pozoruhodné postavě současného českého esoterismu Zuzaně Antares - exLilith myslet. Její kniha na mě zapůsobila nekvalitním a povrchním dojmem, ovšem bylo mi známo, že v Brně a okolí jest její osobnost velmi oslavována. Tak jsem čekal co přijde, abych se alespoň něco málo dozvěděl. A přišlo - její článek na Rituálu.cz byl ... vypovídající. Se vší úctě k Zuzaně - takový blábol jsem už dlouho nečetl. Respektive četl, ale od osobnosti s pověstí erudovaného okultisty jsem očekával více. Ačkoliv v názvu bylo cos o Chaosmagii, měl jsem pocit, že chaosmagii to vidělo z okna rychlíku Manažer Praha-Ostrava. Podivné nepodložené myšlenkové konstrukce, odvolávající se historická fakta (viz Enki) byly ... (píp). Jedinný pocit, který jsem z toho měl, byl feministický výkřik zraněného ega do éteru. Ovšem pokud celý tento článek neměl skrytý smysl, který právě toto měl v čtenářích evokovat (v tom případě se omlouvám za kontraproduktivní bláboly mého ega, což si ovšem nemyslím:-))). Třešničkou na dortu pak bylo její vyjádření v komentářích, že to vlastně ani nejsou její názory. No, to mne motivovalo k tomu, abych publikoval článek +1 ku dovršení 0. Posuďte sami o co vlastně jde. Vivat Zero Catchers.
BTW: krom mne jako reakci na Zuzanu Antares napsal skvělý článek Josef Karika.

E - mail - Diskuse

Odcházíme při titulcích? - 22.3.2004 - trvalý odkaz
Tak jsem zase včera byl v kině, což by sám o sobě byl dobrý nápad, leč zarazilo mně, že téměř ihned po skočení filmu, tedy ihned po prvních titulcích, velká skupina lidí - odhaduji tak 40% - se jala odcházeti. Pravda film to nebyl dlouhý, něco málo přes dvě hodniy, ale snad diváci co chodí do filmového klubu, tyto délky akceptují? Proč rušit vynikající zážitek ostatním, svům halasným a nevhodným odchodem (BTW: mě doma učili, že se chodí až po titulcích, Vás ne?).

E - mail - Diskuse

NESTÍHÁM!!! - 18.3.2004 - trvalý odkaz
Lidi fakt nestíhám, nechápu jak je to možný, ale mám tolik různých aktivit, že mí víkendy jsou plný až do konce května. Ta produktivní práce, taky zdržuje:-))) Potřeboval bych tak 5 hodin denně navíc, nebo abych chodil do práce jen 3 dny v týdnu:-) Ale když o tom tak přemýšlím, dokud mám čas psát na blog, není to tak strašný ne?
10. planeta nejspíše není planetou - trvalý odkaz
S největší pravděpodobností bude objev objektu nazvaný Sedna označen pouze za další planetku z Oortova mračna Kuiplerova pásu, učebnice se tedy úřepisovat nebudou, stále máme 9 oficiálních planet. Ale když už o tom mluvím, v souvislosti s tímto objevem jsem cosi málo zpracoval v textu o Nibiru. BTW: Slyšeli jste o planetě Phaeton?
Stav diskuse Wicca - trvalý odkaz
Tento týden jsem provedl mohutnou reklamní kampaň na plánovanou diskusi o Wicce. K tomuto dni se mi přihlásilo cca 20 lidí, takže to vypadá velice dobře. Už se těším na Vás všechny 16. 4. v 19:00.
Stav hledání na čských vyhledávačích - trvalý odkaz
Onehdá (tento týden v pondělí nebo úterý) jsem hledal informaci o Sedně, projížděl jsem všechny české vyhledávače a narazil jsem, krom Seznamu, který používá technologii Googlu, jsem na první straně nenašel žádné releventní odkazy a to ani u Jyxa. Problém je v tom, že valná většina vyhledávačů má standartně zapnuto ohýbání a tím vyhledávače pochopili slovo „Sedna“ jako přechodník slova seděti. Takže v tomto případě byla čeština spíše na obtíž - v konferenci SEO, se pak horlivě diskutovalo a výsledek je takový, že jen malé procento uživatelů ví jak ohýbání vypnout (a co to vlastně je) a kde to lze nastavit. U Jyxa je velký problém v tom, že si to nemůžete nastavit hned na hlavní straně jako například u Morfea.

E - mail - Diskuse

10. planeta objevena! - 16.3.2004
Dnes ráno jsem ve zprávách zaslechl fenomenální novinku. 10. planeta jménem Sedna byla právě objevena! Její jméno pochází z mytologie a její oběžná doba je okolo 10 000 let. Velikostně je menší než měsíc. Zaujmula mě možnost, že by se mohlo jednat o Nibiru. No nic, zítra o tom přínesu více zpráv, patrně v textu o Nibiru.

Měřítka důležitosti moderátorů Černá hora - 14.3.2004
Žel Bohu nemám v práci možnost poslouchat normální rádio krom stanice Černá hora, kvalitu hudby a jiné nešvary, jenž provazí valnou většinu českých rádií protentokrát ponechám stranou. Jedna věc mne zarazila - či snad šokovala. Moderátoři probírali televizní seriál „Ally McBealová“ a v souvislosti s ním poznamenali, že v seriálu jde o peníze a sex, což je věc , která údajně všechny zajímá. No, nevím, možná jsem naivní, ale stále mám pocit, že na světě existují i lidé, kterým o tohle nejde. Nebo se snad mýlím???
Teroristé a jejich cíle
Asi jako všichni jsem minulý týden zaregistroval bombový útok v Madridu. Začal jsem přemýšlet o co vlastně A-Kaidě jde? Vím, že nemají rádi „amíky“, ale čeho vlastně chtějí dosáhnout? Vybití všech Američanů? Fakt tomu nerozumím, chápal bych ještě lehce ten útok z 11. září na WTC, ale tohle? Pokud mi tohle někdo vysvětlí, budu rád.

Záhada autobusového nastupování - 4.3.2004
Již nějakou dobu dojíždím do práce autobusem. A jak tak každý den nastupuju do toho divného stroje, všiml jsem si jedné věci. Ať je autobus plný, prázdný, poloprázdný či jakýkoliv, na tom nezáleží, vždy se každý hrne a nenápadně se snaží předbíhat u vstupu. Zajímalo by mne čím to je? Jde o pocit být první? Nebo být co nejméně omezen ve výběru sedadel? Nebo snad fixní idea, že čím dřív v autobuse tím dřív doma?

Saló aneb 120 dní Sodomy - 3.3.2004
Tak jsem v sobotu poprvé víděl Pasoliniho nejkontraverznější film Saló aneb 120 dní Sodomy. No chápu, proč byl kontraverzní a proč byl odmítán a stále mnoha lidmi je. I já sám, když jsem autora obhajoval před ostatními jsem obdržel statut „úchyla“ či snad minimálně „divného“. Netvrdím, že film je estetický krásný či snad, že bych si přál jej vidět každý den, ale rozhodně jeho shlédnutí stojí za to. Ovšem rozhodně to nedoporučují slabším povahám, povahám přespříliš empatickým a těm jenž neradi vidí utrpení. Jest pravdou, že se jedná a o velmi brutální a snad i perverzní snímek. Ovšem co jiného mohlo vzejít ze spojení De Sade a Pasolini?
Diskuse Wicca x Magie?
Dnes se mi ozval Eurik a poté na X Chatu mi to Zahrada potvrdil. Ano, chystá se diskuse mezi zastánci a odpůrci Wiccy! Půjde o diskusi a nikoliv hádku, půjde o argumenty a nikoliv urážky. Stane se tak v první polovičce dubna na X Chatu. Další informace budou následovat zde.

Cody styď se! - 26.2.2004
Včera jsem zaznamenal na Pixyho blogu velice zajímavý hádankově-muzikální příspěvek. Princip spočíval v tom, že Pixy velmi přesně přeložil text jedné pecky od Led Zepelin a já to nepznal a to si o sobě myslím, že oblast rockové klasiky, do níž Led Zepelin rozhodně patří, je mými domovskými vodami. Jak to vypadá měl bycch si Zepeliny notně přeposlouchat. Je to ostuda!
Nominace na „Anděla“? Fraška!
Tak jsem si přečetl nominace na „Anděla“ v oblasti rockové hudby. Jako číslo jedna bylo nominováno album Divokýho Billa. No, když se někomu líbí - budíž. Já osobně ho považuju za propad ve vývoji slibné kariéry Divokýho Billa. Je to pád ke komerci a texty mě moc nepotěšily. Notorické opakování věty „bomby padaj na Bagdád“ urážky jako „američtí blbečci“ ap. mě nepřijdou jako výkon jenž by se dal ohodnotit rockovým albem roku! Natož, já nevím co vy si představíte pod pojmem rock, ale rozhodně ne Divokej Bill. Patrně nominátoři nechápou nebo si nedokážou přeložit slovo ROCK! A že těch kapel na českém trhu je! Namátkou Komunální odpad, Harlej, Arakain, Doga, Scelet a mnohé další. Zbývá mi jen si postesknout na blogu ...
Nové album Metallicy - St. Anger je propad!
Jako mnozí jsem netrpělivě očekával nové album legendy Metallica, ale upřímně byl jsem velmi zklamán. Velmi zajímavou recenzi jsem našel na Teenage.cz. Ačkoliv s autorem nesouhlasím v několika věcech jako v názorech na alba Load a Reload, jenž považuji za velmi povedená, musím se stotožnit ze závěrem této recenze. Nic nového, melodika nikde, žádné nápady ... snad příště.
Necronomicon
Kruté bylo mé zjištění, když jsem se dozvěděl, že John Dee je opravdu podepsán pod Liber Logaeth. No já tvrdil roky opak. Nu což i chybami se člověk učí a nejhorší, že k tomuto poznání mne donutil Therion666. Nu což, zjistil jsem to, napravil a všem, které jsem zmátl se omlouvám. Další záležitost související s Necronomiconem - na popud Joshuy jsem založil klub na Quicku, zabývající se Necronomiconem.

RSS a online Ragon a Liber E - 27.1.2004
Rozhodl jsem se vytvořit RSS kanály. Proč? Za prvé mě RSS jako formát naprosto uchvátil, za druhé myslím, že to je pro čtenáře user friendly. Nevíte co je RSS? Je to vlastně druh XML souboru, pomocí kterého se dají stahovat příspěvky z blogů, diskusních fór a různých článků atp. Největší výhoda je, že na té stránce nemusíte být, stahujete příspěvky jako přes emailového klienta svoji poštu (Co je emailový klient snad nemusím vysvětlovat? Pokud musím - tak prostě nebudu!). Chcete-li odbornější vysvětlení, šáhneme po odbornících. Vynikající články o RSS na serverech Pooh.cz nebo Interval. Každopádně Vám z vlastní zkušenosti doporučuji RSS kanály využívat a vynikající čtečka RSS kanálů je Feed Reader, je to freeware, takže jasná volba. No, jinak už k mým RSS kanálům. Jsou dva: novinky.xml - tím budete informování o změnách webu a blog.xml - tím můžete odebírat příspěvky z blogu. Takže hodně štěstí a budete-li nespokojeni napište. Budete-li spokojeni napište taky!

Hop půjčil, okopíroval a oscanoval, poslal mě a já převedl do HTML, upravil, opravil, přečetl a nakonec publikoval vynikající práci J. G. Ragona: Smysl antických mystérií. Myšlenky jsou dobře seřazeny, není to příliš dlouhé a přesto je to kniha, kterou mohu doporučit. Online si ji můžete přečíst zde. Předpokládám, že časem se objeví i na Grimoáru. Totéž jsem učinil s Liber E vel Exercitiorum, jenže jsem taktéž získal v češtině.

Taky jsem začal čísti blogy pro webdesign a SEO. Musím říct, že jsem se velmi brzy dozvěděl hóóódně věcí. Můžu jen doporučit, vycházel jsem z Blogů co má na weblogu v odkazech Yuhů.

No, ještě poslední věc, tak trochu k tomu, kde mne najdete. Rozhodně nebudu rušit registraci http://cody.mysteria.cz. Zjistil jsem, že Eldar má občas výpadky a rychlost je menší než na Webzdarma. Tzn. že od dnešního dne s absolutní platností budou fungovat obě adresy (http://cody.eldar.cz i http://cody.mysteria.cz) se shodným obsahem (nepočítám slovenský mirror na Tibby.sk). Jen tak prozajímavost trocha statistiky mé stránky mají Jyxo Rank 114 a Page Rank 5/10. To je myslím velmi slušné, nemyslíte?

Diváci filmového klubu - 27.1.2004
Taky se Vám občas stává, že Vás něco naštve a víceméně s tím nemůžete nic dělat? Mě se to občas stává, ale naštěstí mám svůj Blog, kde si můžu „vyblít“ vše co mě zrovna přijde vhodné. Tak jsem Vám byl v kině. Ve filmovém klubu. Doma. V Jilemnici. Na filmu Ostrov od korejského režiséra Kim Ki Duka. Na počátku byl úvod, který pojednával o filmu, režisérovi samotném i asijském filmu a mentalitě všeobecně. To, že tam přišli takoví divní postpubretální výrostci, jejichž hulvátské chování pohoršovalo nejen mne, ale i většinu sálu, mě dost narušilo náladu před filmem. Jsem slušně vychovanej (aspoň si to myslím), ale s chutí bych je vyrazil. Nechápu, proč to tihle lidé dělají. Jdou na film, který má nějakou hondotu (rozhodně větší než filmy typu Prci, prci, prcičky, který by je zajisté uspokojil)a pak se svým nanicovatým nevědím čehokoliv ukazují svojí degradaci a myslí, s že jsou velcí frajeři a dokážou všem jak jsou drzí a odvážní. Nechápu to a je mi jich líto. Jen lítost si zaslouží tito patologičtí posměváčci simulující snobácké blbečky. Jestli jsem někoho dotkl tak sorry. Je to koneckonců jen můj názor. Nechci nikoho urážet a ponižovat - jen ponoukat k zamyšlení.

Reklama vzhůru nohama - 15.1.2004
Reklama bohužel na internet prostě patří. Můžeme souhlasit, můžeme se vztekat, ale je to tak. Ovšem poslední dobou mne velmi nepříjemně překvapila jedna forma reklamy, jenž je poslední dobou vidět na některých portálech. Doposud jsem ji viděl na Centru a Seznamu. O co jde? Uprostřed stránky se vám cca před 2/3 obrazovky ukáže obrázek (v textu cosi pravi o „vzhůru nohama“) a 90% stránky Vám překlopí o 180° takže po dobu nějakých 10 sekund prostě nemůžete na nic kliknout. Zavřít nejde. Zrušit taky ne. Prostě děs. Typický příklad jak omezovat uživatele. Asi přestanu využívat služby obou zmiňovaných portálů ze vstupní stránky.

Televizní analogie - 13.1.2004
V neděli jsem se díval na jeden díl ze seriálu Akta X. Děj onoho dílu se točil okolo členů Satanova kultu a magických aktů s tím spojených. Velmi mne pobavilo, že autoři seriálu školu, kde se vše odehrávalo, pojmenovali jako Crowleyho gymnázium!!! Teď jenom zbývá otázka zda v historii byl ještě jiný Crowley po němž bylo možno školu pojmenovat nebo byl myšlen opravdu mnou oblíbený Aleister Crowley?

Nové novinky z Nového roku - 7.1.2004
S novým rokem si dovolím informovat o pár věcech jež mne zaujmuly či potěšily. Před vánocemi se spustila nová verze serveru Grimoár.cz. Byly odstarěny PDF soubory, zprovozněna diskuze, tak trochu nový, přehlednější, lepší a rychlejší design. Některé věci ovšem máte zpřístupněny až po registraci, ale ta je zdarma.
Během oslav Silvestrovských jsem získal prostor a mnohem a mnohem lepší podmínky pro webhosting. Tedy během prvního čtvrtletí tohoto roku se postupně budou tyto stránky stěhovat na http://cody.eldar.cz. Zatím tam nic není, ale časem ano. Ale nebojte se o všem budu informovat a ještě nějakou dobu tyto stránky - s určitostí do června 2004 - budou fungovat. Ale každopádně, kde mohu budu velebit autory a správce serveru Eldar, Klokana obzvlášť!

Cody ONLINE!!! - 23.12.2003
Takže mám dnes dvě hesla dne. Za prvé „všechno je jinak“. Tzn. že naprosto záhadným způsobem mě základní deska zase funguje. Nechápu a nerozumím. S tím souvisí další citát: „My ti nerozumíne, ale my ti věříme.“. Prostě nevím co se stalo, ale comp fachá, patrně to bude zázrak. Holt jsou věci mezi deskou a klávesnicí ... to nikdo nepochopí. Při této příležitosti jsem přemýšlel, ke komu se modlí programátoři a všichni lidí co pracují s počítačem. Napadl mě svatý Bill, ale to jsem hned zámítnul to by spíš byl něco jako ďábel. Kdyby jste to někdo věděl, tak napište:-))
Jinak, dost lidí mi píše přes formuláře na mých stránkách. Pokud někdo nenapíše mail, na který mám odpovědět, reagovat budu v diskuzi.
A hlavně děkuju všem, kteří mi kdy napsali a těm co čtou mé stránky. Kvůli Vám co se ozvete a čtete je vlastně dělám. Takže díky a hezký Vánoce:-))

Cody OFFLINE!!! - 20.12.2003
Omlouvám se, ale odešla mi základní deska, takže nějakou dobu (cca měsíc a půl možná i víc) nebudu moci aktualizovat své stránky. Na e-maily a v diskuzi reagovat ovšem budu. Tedy zatím s omluvou nashledanou v lepších časech.

Počítačová erudice v České republice - 16.12.2003
Minulý týden jsem slyšel výsledky agentury Sofres-Factum ohledně schopnosti věkové skupiny 18 - 29 let odeslat e - mail s přílohou a vytvořit strukturovaný dokument v textovém editoru. Výsledky mne doslova zděsily - pouhých 22% ze této skupiny je schopno toto učinit!!! Chápu, že starší lidé, nejsou schopni s počítačem najít tu správnou „řeč“, ale tohle přece jsou mladí lidé, kteří s počítačem měli už ve školách co dočinění. Jak je tohle možné? Vždyť i vstup do EU a potenciální možnost zaměstnání v EU tuto počítačovou erudici vyžaduje.

Houska a Kabát:-)) - 5.12.2003
Ve středu jsem se dozvěděl, volala mi Ještěrka (ne, nejsem blázen, nebavím se plazy:-)) ), že možnost přespání na hradu Houska pro veřejnost bylo majiteli hradu zrušeno. Údajně tomu bylo ještě v létě, nějakou dobu po naší návštěvě (nehledám souvislost:-)) ). Tedy byli jsme jedni z posledních neobyvatelů a nemajitelů hradu, jenž tuto možnost měli.
Další věc. Včera jsem si poslech nové album skupiny Kabát. No nedivím se, že rockeři a bigbeaťáci byli z tohoto alba zklamáni. Prostě Kabát nám měkne, stává se komerčním a přístupnějším většímu okruhu publika. Jediná rocková záležitost je Dole v dole a tím nám to zhasne. Ovšem jako zkušený hudbofil musím říci, že jak textově tak hudebně je velice zdařilé, dobře se to poslouchá, taková oddechovka. Jen si říkám, kdeže jsou ty dob takových skladeb jako Sedlák z alba Čert na koze jel???

CD Czeltic: Still Crazy  - 4.12.2003
Tak jsem se dostal k poslechu alba Still Crazy od skupiny Czeltic. No musím říci, že co se týče atmosféry a celkového podání, tak je to úžasný, má to sílu nadšení a je to to prodchnuto celou Ceilí atmosférou. Takže pokud někdo holdujte irské a skotské muzice, rozhodně si tohle CD pořiďte. Je to vynikající kompilace vlastně úplně klasických skladeb od Amazing Grace přes Dashing White Segeant po What Shall We Do With Drunken Sailor. Ale dosti pochlebování. Překvapilo mě, což jsem nevěděl, že s Czelticem zpívá osobně Václav Rout. Ale nyní již k chybám. Předně celé album má necelých 30 minut, což je stopáž velice krátká. Další věc, myslím že celková mixáž a práce se zvukem na CD by mohla být provedena profesionálněji a za třetí některé části zpívané jsou nazpívané tak, že není téměř rozumět slova. Týká se hlavně What Shall We Do With Drunken Sailor. Všiml jsem si toho už na koncertě a nevím jestli je to umělecký záměr nebo prostě jen chybička způsobená příliš velkým nasazením. Ale jak jsem řekl, pominu-li tyto věci album mě nadchlo!

Mé stránky a „satanisti“ - 20.11.2003
No, je velmi zvláštní, že ačkoliv jsem se vždy na svých stránkách od satanismu potažmo tzv. „černé magie“ distancoval, čas od času se mi ozve nějaký „černý mág“ či „satanista“ jenž s povděkem kvituje existenci těchto stránek a chválí černomagický či satanistický obsah. Tohle je pro mne doopravdy záhadou. Jsem rád, že se lidem líbí obsah mých stránek, ale občas žasnu co všechno je možné najít v mých slovech. Většinou to jsou věci o kterých ani nevím. Prostě záhada. Takže pro ostatní satanista nejsem a na těchto stránkách nebylo, není a nebude nic satanistického, totéž platí i o tzv. černé magii (viz F.A.Q.).
HOWGH!!!

Upíři a copyright
Možná jste to taky zaslechli, ale v Čechách resp. na Moravě je ojedinělá výstava. Výstava věnujícím se upírům je otevřena v Moravském zemském muzeu. Jo, kdybych měl čas, určitě bych se tam vypravil. Jenny Nowak by měla radost.
Druhá věc je, že pokud někdo sleduje mé stránky pravidelně (pokud někdo takovej, napiště mi - to by mě zajímalo), zjistil, že jsem přidal na stránky, kde jsem něco psal já a je to můj duchovně-duševní výtvor řádeček s copyrightem. Je to taková pojistka, proti dalším Therionům666:-)) Klidně stahujte, čtěte, vytahujte z kódu co chcete. Jen prosím nekraďte mý myšlenky, je to to nejcenější co mám a nerad bych o to přišel. Díky.

Out of disk
No, když přijdete o data na vašem hard disku není to nic moc. No jednu výhodu to má, konečně jsem začal pořádně dělat köd. Jak HTML tak CSS. Takže jak to vypadá, teď se tady chvíli nic novýho dít nebude. Ale jde to rychle už mám 2/3 stránek hotový. I tak myslím, že se šoupnu Necronomicon od Marigolda a možná ještě pár věcí. Takže na závěr citát „Trpělivost přináší růže“.

Zatmění měsíce
Dne 9. listopadu 2003 v 00:33 budeme svědky zatmění měsíce.

Jilemnická poznávání
Tuto sobotu 13.9. se uskuteční již druhý ročník akce s názvem „Jilemnická poznávání aneb putování po hradech, zámcích a zříceninách jilemnicka“. Tímto bych Vás chtěl všechny na tuto akci pozvat. Začíná se 10.00 ráno a po návštěvě alespoň tří hradů máte vstup na večerní country taneční zábavu/country bál vstupné zdarma.

Leták

Skotské hry
V sobotu 30. září 2003 proběhl v zámeckém parku zámku (hradu???) Sychrov 3. ročník Skotských her. Jako již podvakráte předtím jsem se osobně zúčastnil a mohu jen a jen chválit. Skvělé kapely se postarali o vynikající atmosféru. Mohli jsme zde slyšet (mimo jiné) špičku české ceilí muziky Czeltic a vynikající hudbu Bretoňskou v podání skupiny Bran. Dále hosty ze zahraničí ať to již byli slovenští Highland Corbies, skotští Kinlochard Ceilidh Band, vynikající „piper“ James McLean nebo Alastair Edwards. „James“ prokázal mimo jiné i zjevnou skvělou skotskou adaptibilitu k českému „alkahólu“ - tedy překonal pověstnou ostrovní striktnost a vážnost. Skvělý byl i program taneční v podání Caledonian Clubu s vedoucím Rinceoirí Václavem Bernardem. Vynikající byly i výkony jak domácích tak i skotských účastníků soutěží jako třeba tug-o-war. pro děti zde byly připraven také program. Zkrátka vynikající akce a šem zájemcům o ceilí kulturu ji mohu jen a jen doporučit. Takže díky!!!
Přeci jenom bych si dovolil mít dvě připomínky, lepší zabezpečení občerstvení (pokud si chtěl člověk u stánku zakoupit něco k snědku, musel si vystát minimálně 30 minutovou frontu) a naprosto neodpustitelné a neprofesionální zajištění práce zvukařské při večerním koncertu. Každou chvíli rušilo vynikající hudebníky zpětná vazba, nespokojení hudebníci s úrovní hlasitosti odposlechů či vlastního nástroje a mnoho dalších rušivých faktorů. Prostě to je věc, která by se takovéto velké a jinak skvěle zajištěné akci neměla stát. Já osobně jsem nikdy nezvučil, ale vím jak vypadá dobře nazvučený koncert. To se o tomto říci nedalo.

V Polsku straší!
Na polském hradě „Přemyl“ (patrně psáno Przemyl) dochází k velmi zvláštním událostem. Samovolně se pouští kohoutky s vodou, zhasíná se a zapíná osvětlení. Standartní strašení, řekli bychom. Pravda, ale nikdy kvůli standartnímu strašení nepřestali chodit zaměstnanci do práce. To se totiž děje v Polsku. Někteří zaměstnanci po těchto a velmi podobných událostech na hradě odmítli nastoupit na noční směnu. Mnozí tyto fakta dávají do souvislosti s pohřebištěm, jenž zde bývalo v 10. století. Poltergeist, elementál či jen bujná představivost nebo elektromagnetické anomálie?

Mars se blíží ...
Možná jste si všimli, že poslední dobou se nám na západní noční obloze vyskytuje, jasný oranžový objekt. Jedná se o planetu Mars, která se přibližuje k Zemi tak, jako již dlouho ne. Vyvrcholením této aktivity bude noc 27. srpna 2003. Ovšem patrně již v tuto chvíli nebude v našich zeměpisných šířkách k vidění neb „zapadne“.
Dovolil bych si vyslovit jednu teorii. Patrně jste registrovali, počínaje středou 13. a pokračujíc čtvrtkem 14. srpna, dosti silné a velmi negativně se projevující aspekty počasí. Zemětřesení, požáry, vichříce, krupobití a podobě - a to celosvětově (USA, Balkánský polostrov, střední Evropa, etc.) Pomineme-li principy globálního oteplování, extrémně teplého a suchého léta a dáme-li si do souvislosti aspekty Marsu jako konkretizaci mytologické postavy (bůh ohně, války, rudá barva etc.), jde zcela určitě o velmi zajímavou „shodu náhod“.

Pozor na plagiátory!!!
Internetový čtenář zabývající se esoterismem, zajisté neopomene portál Rituál.cz. Jde o velmi dobře udělaný portál, kde po registraci můžete číst, vkládat články, procházet dobře udělané dotazy a diskutovat na daná témata a samozřejmě hlasovat na více či méně zajímavé ankety. Tedy vzdejme hold autorům a týmu lidí, kteří se starají ... a to velmi dobře.
Ovšem existují i uživatelé, kteří jsou pouze sprostí plagiátoři a tím jedním dozajista je THERION666. Ačkoliv nick je velmi hrdý, povaha majitele patrně ne. Jak se můžete přesvědčit sami, pouze okopíroval mé stránky týkající se Necronomiconu (kompilace sekcí Úvod + Historie + Lovecraftův Necronomicon + Pravý Necronomicon + Zvláštní souvislosti). Přesto, že jsem se ohradil jak jemu osobně tak i webmasterům Rituálu, nic se nestalo a moje práce je stále na rituálu pod jeho jménem. Takže Vážení přátelé POZOR NA PLAGIÁTORY - NA THERIONA666!!!
Jak jsem se informoval, není to poprvé co tento člověk toto učinil, dovoluji si zde zveřejnit můj postoj. Nejde mi o to, že ten článek na Rituálu je, jde mi o to, že existují lidé, kteří bez ostychu kradou myšlenky jiných lidí. Nepopírám, že jsem při psaní údajů o Necronomiconu čerpal i z jiných zdrojů, ale všude jsou zdroje uveřejněny. Takže pokud potkáte někde na internetu člověka s nickem THERION666, dejte si na něj pozor a mé opovržení jeho chováním mu můžete tlumočit.
Motto: Ne každý Therion je mistrem ...

Kabbalistka Madonna
Zpevačka Madonna dříve označila kabbalu za svou největší inspiraci při přípravě desky Ray of Light - údajně ji toto učení pomáhá dosáhnout vyšší moudrosti. Na oplátku nyní Madonna finančně podporuje výstavbu kabbalistického centra v Londýně částkou 3,65 milionu liber a není jediná i další „;hvězdy“; podporují toto centrum. Jmenujme třeba Micka Jaggera nebo Naomi Campbellovou. Toto centrum se orientuje na jednodušší verzi - tzv. lehkou kabalu (patrně anglofoní státy s důrazem na USA by vyšší zastoupení duchovna nezvládli), která má výrazné sjednocující prvky se sektářským hnutím New Age.
Shrnuto a podtrženo - pod pláštíkem kabbaly sektářské hnutí papající tučné příspěvky bohatých naivních hvězd showbussinesu:-))

Astronomické úkazy
Po přechodu Merkuru přes sluneční kotouč jsme mohli mohli v  pátek 16.5.2003 vidět zatmění měsíce. Čeká nás ještě částečné zatmění slunce 31.5.2003.

Další problémy v Iráku
Byly potvrzeny další poškození historických památek nevyčíslitelné ceny v Iráku. Mimo jiné téměř totální vyloupení muzea v Iráku. Tímto lidstvo přišlo o velkou část své historii v jedné ze svých kolébek na území Mezopotámie - dnešního Iráku.

Nepříjemné aspekty války v Iráku
Právě v Iráku se totiž právě nachází starověké město Ur (přes 4000 let staré!!!), jenž bylo rodištěm Abraháma a samozřejmě mnoho dalších sumerských památek nedozírné hodnoty. Jak tyto památky dopadnou je noční můrou mnoha historiků, ale i laiků.

Kompletní sada zasvěcení na trhu!
Jak jsem nedávno upozornil po zasvěcovacích úrovních Theoricus a Practicus se na českém knižním trhu objevily poslední dvě knihy - Philosophus. Ačkoliv zasvěcovacích úrovní dle hermetického řádu Golden Dawn je mnohem více, pouze prvních šest bylo povoleno vydat do rukou veřejnosti. Všech šest tedy máte možnost získat (Neofyt, Zelator, Theoricus, Practicus, Philospohus, Portál). Vydalo nakladatelství IZ , objednat možno pomocí e-mailu.

Co se opravdu stalo v Blair aneb záhada Blair Witch bez závoje
Včera jsme mohli na TV NOVA shlédnout americký film Záhada Blair Witch. Při uvedení do kin zaznamenal tento snímek obrovskou vlnu zájmu. Náklady na film byly minimálni a výdělky obrovské. Celý film obestírala také vlna dezinformací, údajně vše bylo natočeno dle skutečné události. Byly údajně použity autentické nahrávky stidentů, jež si naivně zahrávali s kletbou marylandské čarodějnice a doplatili na to. Zmizeli beze stopy a byly nalezeny jen jejich nahrávky. Vše je natočeno amatérskou kamerou a nedostaky jsou předkládány za výhody. Co se, ale doopravdy stalo? To se dozvíte zde ...

Moje stanovisko k napadení Iráku USA
Předem bych rád podotkl, že ani v nejmenším nesouhlasím s režimem a způsoby Saddáma Husajna a jeho postupů jak vládnout Iráku. Nicméně ...
Tento akt USA je aktem agrese, stejným jako byl akt agrese Vietnam a Korea. Tiše jsem doufal, že když obě dvě akce skončili fiaskem, nyní si již „amíci“ dají pozor. Nejde mi o to, že by se tzv. irácký problém nemohl řešit cestou síly (ovšem myslím, že až po vyčerpání mírové cesty), ale až po vydání povolení RB OSN. Další fakt, jenž mne velmi irituje, je ten fakt, že RB OSN a celá OSN včetně většiny tzv. vyspělých států selhala (tím myslím včetně EU a členských států NATO). Protože, doposud nebyly předloženy žádné důkazy o tom, že by Irák měl zbraně hromadného ničení, či přímé spojení na teroristické skupiny jako je Al-Káida, touto akcí bylo porušeno mezinárodní právo. Je to agrese jako každá jiná, stejná jako útok Iráku na Kuvajt. Dle mne by nyní vojska UNPROFOR měla být rozmístěna mezi vojska protiirácké koalice a vojska Iráku, aby mohla zabránit dalším útokům.
Nejhorší na tom ovšem je, že ostatní státy mlčí, protože USA je nejsilnější a nejbohatší stát s ohromnou vojenskou silou. Nyní se ukázalo, že všechny aliance jako OSN, EU a NATO, jsou naprosto nefuknční. Obávám se, že kdyby se USA rozhodli takto zaútočit třeba na Kubu nebo jiný stát, výsledek by byl stejný.
Proto nesouhlasím a protestuji proti způsobu řešení irácké krize útokem USA!!!

Věštba na rok 2003
Veštkyně z Islandu, která věští ke konci každého roku na další rok, tvrdí, že George Bush zaútočí na Irák (což se již stalo) a podaří se mu odebrát vládu Saddáma Husajna, ovšem obliba George Bushe začne rapidně klesat, což povede k jeho porážce. Fidel Castro bude mít velké zdravotní problémy, což může vyústit v jeho odchod z politiky. Další cíl teroristů bude britský Big Ben.
Islanďané věštbám přikládají velký význam i přesto, že loni se nevyplnila věštba ohledně smrti královny Alžběty.

Putin má být skřítek Dobby???
Ruští právníci podali žalobu na tvůrce filmu Harry Potter, neboť skřítek Dobby má být výrazně podobný prezidentovi Vladimíru Putinovi a chtějí dokázat, že tímto krokem se snažili tvůrci filmu zesměšnit vládce Ruska.

Další zasvěcovací úrovně na trhu
Po prvních dvou knihách Chica a Sandry Tabatha Cicerových Neofyt a Zelator nyní vyšli další dvě, jsou jimy Theoricus a Practicus. Jde o sérii zasvěcovacích úrovní v knižní podobě, jež vychází z tradic hermetického řádu Zlatý Úsvit. Vydalo nakladatelství IZ , objednat možno pomocí e-mailu.

Hračky pro malé mágy a budoucí mesiáše
Chcete aby Vaše dítě začínalo dobře jako mág? Zakupte jim australskou hračku pro začínající černé mágy za 15 dolarů. Dostanete zelenou panenku a sedmnáct špendlíků a další příslušenství.
Pracujete na mesiášství? Zakupte si hračku z Velké Británie za 8 liber názvem Akční Ježíš. Postavička má 12 cm, má pohyblivé ruce, aby mohla žehnat. Abychom se vyhli xenofobii je nabízena v několika barvách. Je umístěna na 4 kolech, pomocí nichž může přejet mělký podnos s vodou a tak simulovat chůzi po vodě:-))

Vláda pracuje pro upíry?
V africkém státě Malawi se proslýchá fáma, že vláda sbírá lidskou krev a směňuje ji za potraviny. Již byl z obav ukamenován jeden muž a několik křesťanských kněží bylo zbito.

Zdroje pro několik posledních příspěvků:
Fantastická Fakta 1, 2, 4, 5/2003


Zpět
Zpět na hlavní stranu Codyho stránek

Hlavní strana ×  Bloxxter ×  O Codym ×  Články ×  Cizí díla × Knihovna ×  Magie ×  Necronomicon ×  Srazy ×  Ke stažení ×  Odkazy ×  Mapa stránek ×  Diskuse ×  Kontakt